12 interiørdesigntrender for 2023 via Veranda Magazine

Selv om vi har en tendens til å unngå designtrender til fordel for mer tidløse og personlige møbler, er det fortsatt morsomt å høre hva designere tror vil være trendig i 2023 og fremover. I løpet av de siste årene har de fleste av oss tilbrakt mer tid hjemme, og det har endret måten vi ser på rommene våre, både estetisk og funksjonelt. For eksempel hadde hvite kjøkken og nøytrale rom sitt øyeblikk, men designere spår at folk vil ha det gøy med interiøret og skape et mer personlig rom nå som de tilbringer mer tid hjemme (tross alt, hvem vil se på tomme vegger og beige møbler når de kunne ha interessant tapet og en fargerik sofa?). Fra dristig maling til teksturerte vegger til lagdelte tekstiler, nå er tiden inne for å skape et rom som får deg til å smile. Her er de største interiørtrendene for 2023, ifølge designere.

1. Furu og andre naturmaterialer

Potter og interiørdesigner Jonathan Adler sa under en nylig presentasjon av Caesarstone: "Trender er et interessant konsept. Vi lever i en "alt går"-æra, og jeg er her for det ... jeg tror furu har sin tid nå, og det er uventet." Han la til at det å inkludere naturlige materialer – som andre tresorter, stein og planter – i interiøret også vil være en stor trend for 2023.

2. Tapetserte baderom og toaletter

Selv om tapeter i baderom absolutt ikke er en ny eller banebrytende trend, sier Lauren Robbins, grunnlegger og hoveddesigner for Lauren Robbins Interiors, at det bare kommer til å bli større og dristigere i år. "Baderommet er spesifikt et flott sted å utføre mønsterlek og farger som du kan være forsiktig med å sette i større rom i hjemmet ditt," sier hun. "Vi liker å kalle baderommene våre for et hjems smykkeskrin, siden du kan eksperimentere med lagdelte farger, tekstur og unikt dekorativt tilbehør som legger til et overraskelseselement når du åpner dørene til rommet."

3. Personlighetsdrevet design

New York City-basert designer David Frazier sier at mange av kundene hans skifter bort fra nøytrale, Pinterest-perfekte rom og velger i stedet for koseligere rom som har personlige samlinger, lagdelte tekstiler, unik kunst og en blanding av gamle og nye møbler. Han sier: «Vi har sett så mye minimalisme de siste årene; kundene våre ønsker nå varme, dybde og karakter i deres personlige rom.» Nå er dette en trend vi kan komme bak! 

Design by Miles Redd

4. Tekstur overalt

Lindye Galloway, grunnlegger og chief creative officer ved Lindye Galloway Design Studio and Shop, sier: "I 2022 begynte gips- og kalkvasken å komme inn i design igjen - og jeg tror 2023 kommer til å bli året det kommer dypt inn i utformingen av alles hjem.»

Selv om du sikkert kan velge teksturerte kalkvaskevegger, kan til og med det å legge til en gipshette på kjøkkenet ditt (en av de største kjøkkentrendene for 2023) skape en stor visuell innvirkning på rommet ditt.

Design by Beth Webb

5. Velvære i hjemmet

Flere designere tror velværerom kan erstatte hjemmetreningssentre i 2023 – og de er i ferd med å bli mye mer elegante. I stedet for å skjule en peloton i hjørnet av hjemmekontoret ditt, ber kundene om et "mer gjennomtenkt fokus på velvære hjemme," ifølge Sherrell Neal, grunnlegger og hoveddesigner ved Sherrell Design Studio.

Joshua Smith, grunnlegger og hoveddesigner ved Joshua Smith Inc., er enig. Han sier at siden mange av oss tilbringer mer tid hjemme, vil vi at rommet vårt skal føles som en flukt. "Når det gjelder plassplanlegging, ber klienter om tilsiktede rom for aktiviteter som meditasjon, yoga, trening og sist, men ikke minst, hjemmespa - hei, Gwyneth Paltrow!," sier Smith.

Design by Project AZ

6. Bærekraftig design

Mange av våre designere er enige om at 2023 virker som året for bærekraftig design. Smith sier: "Forbrukere blir mer oppmerksomme på å velge miljøvennlige alternativer, og med rette, ettersom samtalen og viktigheten av bærekraftig design vil begynne å stå i sentrum. Folk spør i økende grad «hvor er dette laget», «hvordan er dette laget» osv.»

Susan Hayward, grunnlegger av Susan Hayward Interiors, bemerker at mange mennesker vil begynne å kaste billige (og billig laget) møbler til fordel for antikviteter eller andre investeringsgjenstander som ikke vil havne på en søppelfylling etter noen år. Hun sier: "Folk kommer til å begynne å investere mer i kvalitetsprodukter som vil tåle tidens tann. I stedet for å kjøpe noe billig for å få utseendet for øyeblikket, vil folk være mer selektive når det gjelder hva de putter i hjemmet sitt for å ha det i årene som kommer."

7. Arkitektonisk inspirert interiør

Arkitektur vil fortsette å finne veien til interiør i 2023. Eddie Maestri, hovedarkitekt, kreativ leder og eier ved Maestri Studio, sier: «Sammen med de art deco-inspirerte rommene vi har sett, vil vi begynne å se nikk til andre særegne stiler som er grafiske og dristige som brutalisme og Bauhaus.»

Design by Melanie Turner

8. Stoffer

Mange designere får i oppgave å skape vakre, men fortsatt beboelige rom – spesielt for familier som har små barn, kjæledyr eller en travel livsstil. Brad Ramsey, hoveddesigner og grunnlegger av Brad Ramsey Interiors, sier: "Alle vil ha uforgjengelige stoffer!"

Heldigvis blir 2023 snillere for de av oss som er tilbøyelige til å søle rødvin på sofaen. Ramsey sier: "Det er nå så mange alternativer som etterligner utseendet til naturlig lin, fløyel og teksturer, men de er utendørs klassifiserte, flekkbestandige materialer med høy ytelse. Kombiner det med flekkbestandige, vaskbare tepper, og vi kan nå designe hjem som ikke ofrer funksjon for estetiske formål." Amen til det!

9. Spisestuenes retur

Åpne planløsninger kan ha vært i vinden de siste årene, men Ramsey spår at dedikerte spiserom gjør comeback i 2023. Han sier at mens du ikke trenger å lage en formell spisestue med et 12-seters bord, bør du ha et intimt sted å samles.

"Vi blåste i årevis ut alle veggene og skapte store åpne rom, og nå ønsker vi koselige rom som oppmuntrer til tilkobling," sier han. "Åpent konseptliv er fortsatt på moten, men selv innenfor åpne rom oppdager vi kreative måter å skape mer intime nisjer, kroker og koselige hjørner på."

10. Honning Onyx

Hvis du husker at dette materialet trendet i 1980-tallets interiørdesign, har vi noen nyheter: Det er i ferd med å være tilbake! Geddes Ulinskas, rektor og grunnlegger av Geddes Ulinskas Architects, sier: «Idet han led av overbruk i 80-tallsstil, falt honningonyx i unåde hos designere. Vi ser steinen komme sterkt tilbake med slående, grafisk årring. Det vil fortsette å bli sett på som et klassisk materiale for design.» Vi elsker ideen om å bringe inn dette materialet gjennom dekorativt tilbehør, eller gå helt ut med fliser på kjøkkenet eller badet.

Design by Ken Fulk

11. «Mykt moderne» kjøkken

Bob Bakes og Paul Kropp, medgründerne av Bakes & Kropp, sier at de har sett en økende etterspørsel etter moderne kjøkkendesign, men føler at det er "et gap for temperert design som oppveier den kalde, upersonlige følelsen som avskrekker huseiere fra å ta stupet."

For å bekjempe dette har de foredlet det de kaller det "myke moderne" kjøkkendesignet. "I våre "myke moderne" kjøkkendesign er kontrast nøkkelen, sier de. "Vi kan velge å bruke en veldig høyglans finish for kabinettet og forskyve den med en matt trefinish for åpne hyller eller aksentpaneler."

Design by Susan Ferrier

12. Belysning som kunst

Det er på tide å leke med stemningsbelysning! Kreativ direktør og medgründer av House of Leon, Jordan Neman, sier: "Vi tror belysning vil ta sentrum på en bestemt måte [i det neste året eller så]. Når folk designer og bygger drømmehjemmene sine, vil de lære viktigheten av omgivelsesbelysning og rollen det spiller for å gi et rom en følelse. Vi tror belysningen vil bli mer skulpturell med blandede materialer innlemmet i brikkene.»